21/05/2024

Saamie legde Open Learning uit aan Zwitserse docenten

Bedacht door docent Eric Slaats, en met een team van Fontys ICT uitgewerkt tot de opvallendste lesmethode bij dat instituut, trekt Open Learning al tijden de aandacht van buitenlandse onderwijsinstellingen. Voor het eerst ging nu ook een Fontysstudent op ‘uitwisseling’ om haar ervaring en kennis hierover te delen.

Hij is wel wat gewend qua buitenlandse bezoeken, Eric Slaats. De kopman van het Open Learning bij Fontys ICT ziet de verzoeken bij wijze van spreken dagelijks binnenkomen. Uit alle hoeken van de wereld willen onderwijsinstellingen wel eens zien wat ze daar bij Fontys ICT aan het doen zijn, waarom die nieuwe onderwijsmethode zo populair is en zo goed werkt.

En dus landen er met grote regelmaat buitenlandse delegaties bij het TQ-gebouw in Eindhoven, om daar inzicht te krijgen in de methode die Slaats ruim tien jaar geleden al bedacht. En die overigens niets met de HILL-methode te maken heeft – behalve dan dat de tot de cel veroordeelde bedenker van die methode flink leentjebuur heeft gespeeld bij Slaats.

Lees het volledige artikel op Bron.