De student wegwijs maken in het bedrijfsleven is essentieel.

Waarom Partners in Onderwijs?

De bedrijven laten de studenten zien hoe het er in de beroepswereld aan toe gaat.

Fontys Hogeschool ICT

Al ruim vijftien jaar werken wij nauw samen met het bedrijfsleven. Daardoor zijn wij in staat om vernieuwend en inspirerend onderwijs te verzorgen. Deze samenwerking staat centraal in onze visie en aanpak. Juist door bedrijven intensief bij het onderwijs te betrekken, wordt het curriculum betekenisvoller voor de student en de docent. Maar bovendien ook voor het bedrijfsleven. Wij zijn heel trots op deze succesvolle manier van samenwerken met ondertussen meer dan 150 Partners en delen graag hoe wij het werkveld betrekken bij onderwijs én onderzoek.

Bekijk al onze partners

Onderwijs dat aansluit bij het werkveld.

Voor Fontys Hogeschool ICT (FHICT) staat de ontwikkeling van de student tot een professional die klaar is voor de arbeidsmarkt centraal. FHICT wil dat studenten na hun opleiding goed voorbereid aan de slag kunnen en in staat zijn theorie direct toe te passen in de praktijk. Niemand kan hier beter bij ondersteunen dan het bedrijfsleven zelf. Daarom werken onze studenten al vanaf dag één van hun opleiding direct samen met het werkveld.

Naar de reviews

Nieuws

Drie nieuwe Partners in Education 26/02/2021

Deze week hebben we drie prachtige bedrijven uit de regio mogen verwelkomen als Partner in Education én hebben we de samenwerking verlengd met vier partners waar we trots op zijn!

Lees meer
Nieuwe Partners in Education proosten online 16/12/2020

Onlangs hebben een aantal nieuwe partners succesvol proefgedraaid in ons onderwijs en de intentie uitgesproken om samen met ons een blijvende bijdrage te willen leveren aan het opleiden van een nieuwe generatie ICT’ers. De convenanten hiervoor zijn inmiddels getekend. Een bijzonder moment dat we niet zomaar aan ons voorbij wilden laten gaan!

Lees meer
Klaar voor de online Career Day 25/11/2020

De Online FHICT Career Day start donderdag 26 november om 15.00 uur. Inmiddels hebben 300 studenten zich aangemeld om op zoek te gaan naar een goede match met een bedrijf. We delen hier graag nog wat informatie en tips hoe deelnemende bedrijven zich het beste kunnen voorbereiden op het event. 

Lees meer
Bit by bite naar een betere wereld 08/11/2020

Technologie is cool. Wat nog cooler is? Technologie die zorgt voor een betere wereld. FHICT-studenten worden niet alleen door technologie gedreven, of door het toekomstige loonstrookje. Ze staan midden in de maatschappij en willen die positief beïnvloeden. Gewapend met een ethisch kompas in de ene en technologische kennis in de ander hand. Binnen het ambitiethema Impact on Society verbinden Fontys Hogeschool ICT en partners techniek met ethiek.

Lees meer
Fontys International Week "Happiness for the next generation 04/11/2020

De eerste online editie van de Fontys International Week vindt plaats van 9-11 november 2020. Het evenement wordt georganiseerd door alle Fontys instituten binnen het domein Mens & Maatschappij, waaronder Fontys Hogeschool ICT. Partners zijn van harte welkom voor de internationale week met het centrale thema "Happiness for the Next Generation". We bieden je een inspirerend online programma in Microsoft Teams met verschillende sessies door onze collega's van Fontys School of ICT, zoals Gamification, AI, Shared Learning Teams en Techno Philosophy. Je kunt één of meerdere sessies bijwonen, passend bij je interesses en agenda.

Lees meer

Al ruim vijftien jaar werken wij samen met het bedrijfsleven. Op deze manier zijn wij in staat om vernieuwend en inspirerend onderwijs te verzorgen.

Download brochure

Neem contact met ons op