De student wegwijs maken in het bedrijfsleven is essentieel.

Waarom Partners in Onderwijs?

De bedrijven laten de studenten zien hoe het er in de beroepswereld aan toe gaat.

Fontys School of ICT

Al ruim vijftien jaar werken wij nauw samen met het bedrijfsleven. Daardoor zijn wij in staat om vernieuwend en inspirerend onderwijs te verzorgen. Deze samenwerking staat centraal in onze visie en aanpak. Juist door bedrijven intensief bij het onderwijs te betrekken, wordt het curriculum betekenisvoller voor de student en de docent. Maar bovendien ook voor het bedrijfsleven. Wij zijn heel trots op deze succesvolle manier van samenwerken met ondertussen meer dan 150 Partners en delen graag hoe wij het werkveld betrekken bij onderwijs én onderzoek.

Bekijk al onze partners

Onderwijs dat aansluit bij het werkveld.

Voor Fontys ICT staat de ontwikkeling van de student tot een professional die klaar is voor de arbeidsmarkt centraal. Fontys ICT wil dat studenten na hun opleiding goed voorbereid aan de slag kunnen en in staat zijn theorie direct toe te passen in de praktijk. Niemand kan hier beter bij ondersteunen dan het bedrijfsleven zelf. Daarom werken onze studenten al vanaf dag één van hun opleiding direct samen met het werkveld.

Naar de reviews

Nieuws

Zeven organisaties (her)ondertekenen convenant als Partner in Education 19/04/2024

Op donderdag 18 april (her)ondertekenden maar liefst 7 organisaties een convenant als Partner in Education bij Fontys ICT.

Lees meer
Enthousiaste bedrijven en gedreven talenten ontmoeten elkaar tijdens de Fontys ICT Career Day 19/04/2024

Op donderdag 18 april jl. bruiste het Fontys InnovationLab in Eindhoven van energie tijdens de Fontys ICT Career Day. Zo'n zestig bedrijven, waaronder Jumbo, ASML, GAC, Axians, Simac, Blueriq, Gemeente Eindhoven, Copaco, Info Support, Eviden, stonden klaar om de studenten van Fontys ICT te ontmoeten.

Lees meer
Sioux en Freshheads maken werk van inclusie 26/03/2024

De Brainportregio zit verlegen om ICT-professionals. Toch zitten er nog steeds afgestudeerde HBO-ICT’ers met diploma thuis op de bank of gaan ze aan de slag in banen ver onder hun niveau. Wij zetten twee bedrijven in de spotlight die deze veelal neuro divergente doelgroep ondersteunen en tot bloei laten komen.

Lees meer
Geslaagde Open Dag Fontys ICT 17/03/2024

Op 16 maart vond de laatste Open Dag van dit studiejaar plaats in zowel Eindhoven als Tilburg. De sfeer zat er goed in: bezoekers werden hartelijk ontvangen en kregen uitgebreid de tijd om sfeer te proeven in onze gebouwen.

Lees meer
Studenten en werkveld hebben elkaar nodig voor die 70.000 banen in IT en techniek 26/02/2024

Het bedrijfsleven heeft een enorme behoefte aan IT en technisch talent. Het Fontys ICT InnovationLab op Strijp TQ speelt daarop in met (talentgericht) onderwijs, onderzoek én vraagstukken uit de praktijk. Onderwijsmanager Sandra Verhoeven en studieadviseur Yvonne Derksen vertellen er meer over.

Lees meer

Al ruim vijftien jaar werken wij samen met het bedrijfsleven. Op deze manier zijn wij in staat om vernieuwend en inspirerend onderwijs te verzorgen.

Neem contact met ons op