Studenten en beroepspraktijk dagen elkaar uit in een stimulerende omgeving

OVER FONTYS ICT

Samen werken aan ideeën en oplossingen waarbij we impact kunnen maken

Fontys School of ICT

Fontys ICT brengt graag het beste in mensen én omgeving naar boven. Dit doen wij door het aanbieden van een uitdagende en stimulerende leer- en werkomgeving. Dankzij een intensieve samenwerking met het bedrijfsleven, zijn wij in staat om vernieuwend en inspirerend onderwijs te verzorgen. Onze getalenteerde ICT-studenten werken daarom aan échte opdrachten voor échte bedrijven. Wij zijn heel trots op deze succesvolle manier van samenwerken met ondertussen meer dan 130 Partners en delen graag hoe wij het werkveld betrekken bij onderwijs én onderzoek.

De samenwerking met onze partners staat in alle vormen van ons onderwijs centraal. Studenten kunnen bij ons verschillende soorten onderwijs volgen, in voltijd en deeltijd: bachelor (4 jaar), associate degree (2 jaar) en master (1 of 1,5 jaar). Wij vinden het belangrijk dat professionals zich kunnen blijven ontwikkelen, ook ná het afstuderen. Daarom dragen wij actief bij aan het Leven Lang Ontwikkelen programma van de overheid. Sinds 2024 bieden wij ook verschillende cursussen voor professionals aan, onder andere op het gebied van AI en data.

Waarom partner worden bij Fontys ICT?

  • Maak kennis met potentiële stagiaires/werknemers
  • Vergroot je naamsbekendheid
  • Vergroot je netwerk
  • Breid je kennis uit en leer van onze studenten
  • Deel kennis met studenten én vakgenoten
  • Maak connecties binnen het netwerk van Brainport en Midpoint
  • Ontmoet ruim 130 partners tijdens onze events, zoals de jaarlijkse Career Day
  • Maak gebruik van onze hybride werk- en leeromgeving
  • Zet je in ‘for society’ en draag bij aan ICT-onderwijs

Nieuws

De nieuwe generatie technici enthousiasmeren met een game 09/07/2024

Onlangs tekende De Ontdekfabriek een convenant als Partner in Education bij Fontys ICT. Een stichting die zich richt zich op het enthousiasmeren van kinderen en jongeren voor creativiteit, techniek en innovatie.

Lees meer
Feestelijke (her)ondertekening voor 8 organisaties als Partner in Education 27/06/2024

Op donderdag 27 juni (her)ondertekenden maar liefst 8 organisaties een convenant als Partner in Education bij Fontys ICT.

Lees meer
Innovatieve Stolpersteine App, gebouwd door studenten Fontys ICT, met groot enthousiasme ontvangen 26/06/2024

Op woensdag 26 juni om 10.00 uur lanceerde een groep van zes Smart Mobile-studenten van Fontys ICT met veel enthousiasme de Stolpersteine App.

Lees meer
Softwarebedrijf GAC: ‘Jong talent brengt ons veel’ 17/06/2024

IT-bedrijven staan te springen om nieuw talent en dragen daarom graag hun steentje bij aan het opleiden van studenten. Zo ook softwarebedrijf GAC Business Solutions. Peter Bosch, director of operations bij GAC: ‘Uiteindelijk moeten we als bedrijfsleven en onderwijs goede IT-professionals afleveren. Daar zetten wij ons graag voor in.’

Lees meer
Inspirerende middag met ondernemer Dheeraj Pandey op Strijp TQ 24/05/2024

Hoog bezoek bij Fontys ICT op dinsdag 14 mei: niemand minder dan Dheeraj Pandey, ondernemer en oprichter van Nutanix en DevRev, kwam naar het Fontys ICT InnovationLab.

Lees meer

Wil je meer weten of wil je partner worden?
We helpen je graag!

Neem contact met ons op