10/09/2021

New partners joining the network in 2021

Op 2 september 2021 mocht Fontys Hogeschool ICT met trots 5 nieuwe partners verwelkomen in het groeiende partnernetwerk. Daarnaast werd met maar liefst 29 bestaande partners de samenwerking voor 4 jaar verlengd. Het netwerk aan bedrijven wat op deze manier aangesloten is bij Fontys Hogeschool ICT maakt het mogelijk onderwijs te bieden waarbij het werkveld direct samenwerkt en bijdraagt aan het trainen van toekomstig ICT-talent.

Diverse groep partners

Ter viering van dit heuglijke feit waren diverse partners aanwezig op de Fontys Campus om de samenwerking door middel van een ondertekening symbolisch te bevestigen. Interim-directeur Frens Vonken was hierbij aanwezig om de partners te verwelkomen met een woord van dank. Gedurende de middag zagen we een diversiteit aan bedrijfspartners die inmiddels met Fontys samenwerken.

Met achtergronden in IT-infrastructuur, software development, security, is de ICT-sector breed vertegenwoordigd, maar een aantal partners is ook werkzaam in andere domeinen. Deze mix van bedrijven maakt dat we studenten tijdens de opleiding al een breed en realistische voorproefje van de beroepspraktijk kunnen bieden. Nieuw toegetreden zijn Dinner in Motion, ACA-IT, REDviewBI, Bas Trucks en Dela als Partners in Education (PiE). Partners in Education gaan een samenwerkingsovereenkomst aan voor semester 1 tot en met 4, en werken mee in zowel het programma voor course-based, demand-based als open learning. Deze samenwerkingen lopen vaak jaren en het netwerk groeit continue.

Wederkerige relaties

Veranderingen en innovaties gaan in een accelererend tempo, vooral in de ICT-sector. Dankzij de directe verbinding met de praktijk die ons partnernetwerk belichaamt, is het mogelijk het onderwijs af te stemmen op de bestaande en komende behoeften. In een wederkerige relatie streven we ernaar om studenten op de markt te brengen met goede kwalificaties en directe ervaring bij en via onze partners.

Ook interesse?

Voor ons PIE-team in Eindhoven was dit ons eerste live tekenmoment, maar het smaakt naar meer! Meer weten over de samenwerking met onze Partners in Education? Neem contact op met  Carli Kleijnen of Niek Schmitz, onze partner coördinatoren in Eindhoven of met Dick Philippi, partner coördinator in Tilburg.