06/07/2018

Mijlpaal: ondertekening convenant 100e PiE

De (her)ondertekening van de convenanten op 3 juli 2018 had een feestelijk tintje. Met trots werd de mijlpaal van de 100e Partner in Education bereikt!
De Provincie Noord-Brabant werd administratief de 100e PiE op de lijst, maar eigenlijk was het voor alle aanwezigen een beetje feest.

Het eerste contact met de Provincie ontstond twee jaar geleden tijdens een hackaton. Later werd de Provincie opdrachtgever bij de minor ADS. Inmiddels is een bijzondere samenwerking ontstaan tussen onderwijs en overheid. Tijdens het proefdraaien zijn er samen met docenten en studenten al mooie resultaten bereikt, zoals de case over het voorspellen van dumping van drugsafval, waarover meteen al diverse berichten in het nieuws verschenen.
Opvallend is dat de Provincie Noord-Brabant eerst dacht dat studenten met hen samenwerken niet sexy zouden vinden, maar studenten hebben juist veel interesse in maatschappelijk verantwoorde projecten. Een praktische gouden kans, samenwerken met jonge professionals aan geweldige resultaten.
Lees het artikel op Fontys nieuws.

Meer Partners
Ook andere nieuwe Partners in Education vierden op 3 juli de symbolische ondertekening van het convenant. Eigenlijk waren ze allemaal een beetje de 100e: Embedded Fitness, StudyPortals, Fantazm en Blue Giraffe Games. En verder vierde FHICT de herondertekeningen voor alweer een derde tijdvak van minimaal vier jaar door ICT Group, Rabobank en Zetes.
De samenwerkingsconstructie blijft zeker bestaan. Op naar een nieuwe mijlpaal!