Meer informatie

Waarom Partners in Innovation?

De ontwikkelingen in ICT gaan ontzettend snel. Niemand weet wat de ICT-behoeften van morgen zullen zijn. Het is daarom belangrijk dat ICT-ers zich ontwikkelen tot kritische professionals die vooruitgang voordurend uit durven te dagen aan Fontys Hogeschool ICT (FHICT).

In hybride teams werken studenten, docenten, lectoraten, expertisecentra en FHICT-partnerbedrijven samen aan het ontwikkelen van talent en ICT-innovatie. Samen gaan zij op zoek naar innovatieve antwoorden op praktische onderzoeksvragen. Een duurzame en intensieve onderzoekssamenwerking tussen onderwijs en werkveld zorgt er zo voor dat een Leven Lang Ontwikkelen mogelijk is voor de ICT-professional. Bovendien levert dit een belangrijke bijdrage aan de digital transformation in de Brainport en Midpoint regio. De Partners in Innovation verenigen zich in de coöperatie SPARC.

SPARC – co-creatie en coöperatie

SPARC is een netwerk van leidende organisaties uit diverse branches, die bredere kenniscreatie en kennisdeling binnen het ICT-domein in de Brainport regio hoog op de agenda hebben staan. Daarom werken zij al geruime tijd samen met FHICT als investeerders en partners. De Partners in Innovation spelen een grote rol door praktijkgerichte onderzoeksvragen uit hun business in het onderwijs onder te brengen. Zo geven SPARC en FHICT gezamenlijk vorm aan de ICT-ontwikkelingen van morgen. Naast een centrale rol in deze unieke FHICT onderwijsvorm, investeren SPARC-leden in langlopend onderzoek geïnitieerd door de Fontys lectoraten. Dit doen zij door middel van een jaarlijkse contributie aan de coöperatie en bijdrage in kennis en expertise. Door de krachten te bundelen in het netwerk, biedt SPARC meer slagkracht voor de werving van onderzoeksmiddelen. SPARC heeft een eigen bestuur.

Partners in Innovation:

  • Brengen jaarlijks drie innovatieve praktijkgerichte onderzoeksvragen in, met een looptijd van maximaal 20 onderwijsweken (semester);
  • Maken middels de intensieve samenwerking kennis met derde en vierdejaars ICT-studenten, (docent)onderzoekers en de FHICT-lectoren;
  • Hebben toegang tot de Fontys ICT InnovationLab locatie, werkplekken en faciliteiten;
  • Hebben toegang tot expertise, kennis en materialen van het Fontys ICT InnovationLab;
  • Maken onderdeel uit van het SPARC-netwerk;
  • Hebben de mogelijkheid om activiteiten op locatie te organiseren;
  • Hebben de mogelijkheid om zich te presenteren tijdens Fontys open dagen en de FHICT Career Day;
  • Kunnen deelnemen aan één van de Werkveld Advies Commissies (WAC's) van de afstudeerrichtingen of in de Strategische Raad van Advies voor FHICT.

Fontys ICT Innovationlab

Midden op het inspirerende Strijp TQ-terrein in Eindhoven staat het Fontys ICT InnovationLab. Een open, uitnodigende omgeving waar toevallige ontmoetingen nieuwe inzichten voortbrengen. Waar onderwijs en organisaties samen investeren in de toekomst van ICT en alle ruimte hebben om samen te leren, onderzoeken en werken. Om zo gezamenlijk nieuwe antwoorden te vinden op bestaande vragen.

Download digital leaflet

Ook Partner in Innovation worden?
Neem contact met ons op!

Contact

Nieuwsgierig naar SPARC?

Bezoek onze website!