26/03/2024

Sioux en Freshheads maken werk van inclusie

De Brainportregio zit verlegen om ICT-professionals. Toch zitten er nog steeds afgestudeerde HBO-ICT’ers met diploma thuis op de bank of gaan ze aan de slag in banen ver onder hun niveau. Wij zetten twee bedrijven in de spotlight die deze veelal neuro divergente doelgroep ondersteunen en tot bloei laten komen.

Neuro divergente kandidaten hebben moeite met het traditionele sollicitatieproces. Samen met Student+ en Career Jumpstart maken Sioux en Fresheads werk van inclusie om dit unieke talent tot bloei te laten komen.

Vera Zonneveld, werkzaam als recruiter bij Fresheads, is sinds een aantal jaren actief als vrijwillige studiecoach bij Student+ van Fontys ICT. Student+ is er voor studenten met een ondersteuningsbehoefte, zoals studenten met adhd, autisme, (faal-)angst, dyslexie of met lichamelijke en/of psychische klachten. In haar rol als vrijwillige studiecoach, coacht Vera studenten, waarbij haar expertise als recruiter enorm van pas komt. Ze heeft naast mensenkennis en een breed netwerk, ook veel kennis rondom solliciteren en het vinden van de juiste werkplek passend bij het talent van de student. Ze heeft daarbij oog voor het individu en is in staat om de juiste vraag op het juiste moment te stellen. Daarnaast zijn we enorm blij met haar bijdrage tijdens de sollicitatietraining, waarbij we in kleine groepjes studenten het gehele proces van solliciteren doorlopen. Als finale stuk van de 4-daagse sollicitatietraining, kunnen studenten het sollicitatiegesprek oefenen met Vera. De studenten ervaren dit als zeer prettig en vinden het fijn direct tips te krijgen te krijgen van iemand uit het werkveld. Vera is een absolute aanwinst voor de ondersteuning die we bieden aan onze studenten met een extra ondersteuningsvraag!

Career Jumpstart

Career Jumpstart is er voor (bijna) afgestudeerden die hulp nodig hebben met het vinden van een eerste baan. Met extra training en coaching zorgen we dat ze met meer zelfkennis en vaardigheden de arbeidsmarkt betreden. De kans op succes wordt vele malen groter als er op de werkvloer dan kennis, begrip een vaardigheden zijn om ook de neuro divergente medewerker te begeleiden. Sioux is een van de koploperbedrijven waar we ook dit voorjaar weer een groep groeps- en projectleiders gaan trainen die willen werken aan een inclusieve werkvloer. Een mooie win-win: Sioux leert over wat er nodig is voor een neuro-inclusieve organisatie en Career Jumpstart krijgt beter inzicht wat nodig is om studenten en alumni te trainen tot gezonde, gelukkige en productieve professionals. Career Jumpstart is daarom blij met een proactieve partner als Sioux die steeds bereid is mee te denken voor passende stages en investeert om ICT-talent met een anders werkend brein te laten floreren.

Meer weten over Student+ en/of de rol als vrijwillige studiecoach? Check www.studentplusfontysict.nl

Interesse in kandidaten of een training van Career Jumpstart? Kijk op careerjumpstart.nl.