20/12/2017

Op naar de 100!

Het zal u vast niet zijn ontgaan… ons Partner in Education programma groeit! Afgelopen semester hebben diverse bedrijven een proefperiode binnen ons onderwijs doorlopen. Deze week hebben we met een flink aantal van deze bedrijven een samenwerkingsconvenant mogen tekenen. We hebben daar natuurlijk weer een feestje van gemaakt... samen met de volgende bedrijven:

E-sites is onderdeel van het Pressure cooker project van semester 6 binnen ICT & Media Design, waarbij gedurende 4 maanden studenten binnen het bedrijf aan verschillende opdrachten werken. Op de foto hierboven tekent creative director Sjoerd van Oosten het convenant. 

Maerschalk is de nieuwe naam van een bedrijf dat u wellicht nog kent onder de oude naam The Supply Group. Maerschalk is net als E-sites onderdeel van het Pressure cooker project van semester 6 binnen ICT & Media Design. Co-founder en online adviseur Christian Schoenmakers neemt hier strategisch zijn contract in ontvangst.

Sendcloud is betrokken bij de minor Digital Marketing en heeft hier onder andere een gastcollege gegeven en de klantrol vervuld. Op termijn volgt waarschijnlijk nog veel meer. Iris Dings tekent hier trots haar exemplaar van het convenant.

Laméco, betrokken bij de richtingen ICT & Media Design en Game Design & Technology, wordt hier vertegenwoordigd door ondernemer en eigenaar Daan Lammers. PS. Wist u dat Laméco ook een vestiging heeft in Zuid-Afrika? Dat biedt kansen!

Het bureau Freshheads uit Tilburg verzorgt de klant- en expertrol bij het groepsproject over campaigning binnen ICT & Media Design - Semester 4.
Michiel van Hust probeert hier strak in de camera te blijven kijken térwijl hij ondertussen luchtig zijn convenant van een krabbel voorziet.

Enversed, het hippe nieuwe VR experience center op Strijp-S wordt hier vertegenwoordigd door één van haar zes partners, Tim van der Grinten. Enversed is betrokken bij de richting ICT & Game Design and Technology en ontwikkelt hier opdrachten voor innovatieve games in VR- en AR-omgevingen in alle fasen van het curriculum: van studenten van het tweede jaar tot stages en Bachelor kandidaten.

Mark van Kuijk, voorheen docent bij FHICT, startte een eigen bedrijf, bleef in contact met Fontys en voor hij het wist was hij wéér betrokken in het onderwijs, maar nu als partner. Zijn bedrijf Game Solutions Labs fungeert als opdrachtgever bij de proftaak in de minor van ICT & Game Design and Technology (semester 7). Daarnaast biedt hij een podium voor studenten op het Games for Health Congres.

Qreer, een Europese Technische Job Board, is betrokken in de minor Digital Marketing. Qreer verzorgt hier de klantrol voor het project en geeft feedback gedurende het traject. Oprichter Eric de Groote bestudeert goed wat hij nu precies gaat tekenen en zet vervolgens zijn handtekening met verve.

Managing director Patrick Berger van Kembit sluit onze rij met trotse tekenaars. Kembit is als bedrijf betrokken bij de minor Data Driven Business Lab.

We zijn trots op deze mooie nieuwe namen en kijken uit naar een prettige samenwerking de komende vier jaar!

 
PS. de foto's zijn gemaakt door FHICT-studente Amanda van der Vleuten en FHICT-roosteraar Paul Guit.