Stichting GLOW Eindhoven organiseert ieder jaar in november het internationale lichtkunstfestival GLOW. Een grote expositie in de openbare ruimte van Eindhoven met zo’n 30 lichtkunstenaars uit binnen- en buitenland. Een evenement dat is gegroeid van 35.000 bezoekers tijdens de eerste editie van GLOW in 2006, naar een aantal van ruim 750.000 bezoekers tijdens de 2019-editie. Daarmee heeft GLOW Eindhoven een positie in de top drie van best bezochte lichtfestivals ter wereld verworven. 

GLOW onderscheidt zich met de ambitie elk jaar lichtkunst te creëren met de focus op vernieuwing en talentontwikkeling. De lichtkunstprojecten op GLOW Eindhoven worden speciaal ontworpen voor het festival. Veel van deze projecten zijn van Eindhovense bodem en worden hier bedacht en gemaakt door internationaal gerenommeerde designers, technici en kunstenaars. Een deel van de kunstwerken bestaat uit een co-productie tussen een van de hightech bedrijven uit de regio en jong, aanstormend talent. Vanaf dit jaar worden deze homemade projecten gemaakt vanuit zogenaamde GLOWlabs.
De uitkomsten zijn vrijwel allemaal wereldpremières: nieuwe technieken en nieuwe projecten. GLOW biedt deze talenten een podium, met als doel ze uit te zetten op lichtfestivals wereldwijd. Zo wil GLOW haar missie uitdragen:
Eindhoven maakt het verschil in lichtkunst. 

“Eindhoven maakt het verschil in Lichtkunst” Corporate website

Glow is betrokken bij:

Afstudeerrichtingen

ICT & Open Innovation

Glow heeft binnen Open Innovation en bij de Delta studenten de rol van product owner / critical friend op zich genomen en heeft deel genomen in de jury bij de beoordelingen.

ICT & Media Design - Semester 3

Glow vervult de rol van opdrachtgever en neemt deel in de jury bij de beoordeling. In semester 3 ontstaan de concepten voor GLOW. Uit alle concepten worden een beperkt aantal concepten geselecteerd die in de GLOW route worden opgenomen.

ICT & Creative Technology - Semester 4

Opdracht voor Glow.

Beoordeling 2021 door Glow

Organisatie van samenwerking 9
Kwaliteit van onderwijs 8
Voldoende kennis bij studenten 8
Samenwerking afgelopen jaar 8
Gemiddeld -
Alle beoordelingen
Gemeente Eindhoven Greenhouse