Make IT Work

Het tekort aan hoogopgeleide IT-specialisten is en blijft voor veel organisaties een hoofdpijndossier. Veel organisaties binnen de Brainportregio weten hier alles van. Make IT Work, het omscholingsprogramma van Fontys Hogeschool ICT (FHICT) biedt uitkomst. Door hoogopgeleide enthousiaste en bevlogen hbo’ers en wo’ers te vinden en op te leiden tot IT-professionals en ze al tijdens de opleiding duurzaam te koppelen aan deelnemende bedrijven. Uiteraard is het ook mogelijk een interne medewerker te laten omscholen. Dit alles zonder winstoogmerk.

De cursist doet in de eerste 5 maanden van het omscholingstraject IT-kennis en -vaardigheden op en ontwikkelt specifieke competenties die aansluiten bij de vraag uit de huidige markt. Na succesvolle afronding van de opleiding gaat de cursist 6 maanden bij u aan de slag en krijgt verdere scholing bij de hogeschool. Voordat een hbo’er of wo’er mag deelnemen aan Make IT Work, heeft hij of zij al een zware selectie doorstaan. Dit kan uw organisatie tijd en geld besparen op werving en selectie. Wij selecteren en matchen onze kandidaten met u. U beslist zelf met wie u in zee gaat. Onze unieke selectieprocedure voorspelt dat 92% van de kandidaten slaagt voor ons omscholingstraject.

Samen met de deelnemende werkgevers ontwikkelen de meest ervaren IT-docenten het curriculum. Zo ontstaat er een onderwijsprogramma dat de cursisten zo goed mogelijk opleidt tot IT-professional. Een actueel onderwijsprogramma dat continu naadloos aan sluit bij de specifieke behoeftes die leven in het bedrijfsleven.

Make IT Work kan u ook helpen om MVO en diversiteitsdoelen te behalen.

Op dit moment onderzoeken we hoe we de opzet van het omscholingstraject Make IT Work voor meer mensen interessant kunnen maken. In de praktijk blijkt onder andere dat fulltime aanwezigheid gedurende vijf maanden veel van de deelnemers vraagt. 

In overleg met werkgevers en (oud-) kandidaten denken we na over een nieuwe vorm. Er zijn op dit moment dan ook geen nieuwe startdata voor Make IT Work bij FHICT. We streven er wel naar in februari te starten vanuit de nieuwe opzet.  

Heeft u vanuit uw organisatie interesse om met ons mee te denken? Wilt u op de hoogte gehouden geworden over de nieuwe opzet? Dan kunt u contact opnemen met Joris van der Straten via j.vanderstraten@fontys.nl.

Contact

Logo - Acconet
Logo - Acknowledge
Logo - Actemium
Logo - Axians
Logo - Centric
Logo - CGI
Logo - Ecobit
Logo - Eurocom
Logo - Fontys Dienst IT
Logo - Freshheads
Logo - Harmony Group
Logo - Infoland
Logo - IT-Workz
Logo - Jamezz
Logo - Knives and Tools Group
Logo - Marel Poultry
Logo - MyBrand
Logo - Pharma Partners
Logo - PinkRoccade Local Goverment
Logo - Plainwater
Logo - Scenius
Logo - Sidekix
Logo - T&T vertrouwd verbonden
Logo - Truelime